Közzétéve: 2018.02.18. - Forrás: Babos Petra (papa-ma.hu)

A Tarczy Lajos Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy februárban megrendezik a szülők-nevelők jótékonysági bálját. A jó hangulatú rendezvénynek az iskola aulája adott otthont, ahol több mint kétszázan bálozhattak.
Az est elején Venczel Csaba igazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket. A jótékonysági bál nyitányaként a 7-8. osztály keringőjét láthatta a közönség, majd a diákok felkérték szüleiket és tanáraikat egy táncra. A romantikus táncot Saár Györgyi tanárnő tanította be. 

Közzétéve: 2018.02.02.

Az első félév lezárása alkalmából 2018. február 2-án 8 órára iskolánk igazgatója iskolagyűlést hívott össze. Venczel Csaba értékelte az eltelt hónapokat, elmagyarázta a félévi értesítő jelentőségét, hangsúlyozta a diákoknak a rendszeres tanulás fontosságát, figyelmeztette a gyengébb tanulmányi eredményt elérőket, a második félévben javítaniuk kell. Név szerint megdicsérte a versenyen, nyelvvizsgán kiválóan szereplő tanulókat. Átadta az okleveleket Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója alkalmából szervezett mondaíró és illusztráló verseny helyezettjeinek. 

 Közzétéve: 2018. január 16.

 

Közzétéve: 2018.01.30.

A Tarczy iskola diákjai 2018. január 30-án koszorúzó megemlékezést tartottak a Szent Anna Óvoda falán elhelyezett Nagy László-márványtáblánál. 40 évvel ezelőtt ezen a napon halt meg Nagy László költő, az egykori elődintézmény névadója. Az óvoda épületében 1938-41 között a Római Katolikus Polgári Fiúiskola működött, melyben a költő tanult. Az intézmény az államosítás után a II. sz. Állami Általános Iskola lett, de a városban sokan csak az utcájáról elnevezve Zimmermann iskolának hívták. Majd megváltozott a székhelye, és később felvette a Kossuth-díjas költő nevét. Mai jogutódja pedig a Tarczy Lajos Általános Iskola.

Közzétéve: 2018.01.22.

„Van egy dal, amit előbb megtanulsz, még mielőtt a tartalmát megértenéd. Amíg kicsi vagy, csak hallgatod a televízióban, amikor a győztes magyar sportolók tiszteletére felkúszik a zászlórúd csúcsára a piros-fehér-zöld nemzeti lobogónk. Vagy az iskolai és városi ünnepségen, ahol tiszteletadással és meghatottan éneklik együtt a résztvevők. Aztán egy idő után magad is megpróbálod énekelni, a egyre biztosabban dalolod a többiekkel. Amire az iskolában tanulsz róla, már ismered, szereted, hozzád tartozik ez a dal: a magyar Himnusz.”

Közzétéve: 2018.01.18.- Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Tarczy Lajos Általános Iskolához gördültek a roadshow kamionjának kerekei. Az eseményen a Pápáról indult tehetség, kiváló és népszerű énekes, Zséda is megosztotta gondolatait.