Közzétéve: 2018.01.22.

„Van egy dal, amit előbb megtanulsz, még mielőtt a tartalmát megértenéd. Amíg kicsi vagy, csak hallgatod a televízióban, amikor a győztes magyar sportolók tiszteletére felkúszik a zászlórúd csúcsára a piros-fehér-zöld nemzeti lobogónk. Vagy az iskolai és városi ünnepségen, ahol tiszteletadással és meghatottan éneklik együtt a résztvevők. Aztán egy idő után magad is megpróbálod énekelni, a egyre biztosabban dalolod a többiekkel. Amire az iskolában tanulsz róla, már ismered, szereted, hozzád tartozik ez a dal: a magyar Himnusz.”

Közzétéve: 2018.01.18.- Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Tarczy Lajos Általános Iskolához gördültek a roadshow kamionjának kerekei. Az eseményen a Pápáról indult tehetség, kiváló és népszerű énekes, Zséda is megosztotta gondolatait.

 Közzétéve: 2018. január 16.

 

Közzétéve: 2017.12.23.

A téli szünet előtti utolsó napon hagyományosan karácsonyi ünnepséggel zárult a 2017-es év az iskolában. Idén a 3. c osztályosok műsora örvendeztette meg az alsó tagozatosokat.  Az énekkar karácsonyi dalát a 4.a osztályos tanulók keringője tette látványossá. Az ünnepi gondolatokat követően az osztályok képviselői megkereshették ajándékaikat az iskolai karácsonyfa alatt. Ezután az osztályok saját termükben vehették birtokba új játékaikat.
Az ajándékokat a múlt heti karácsonyi adománygyűjtésből befolyt összegből vásárolhattuk meg. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden szülőnek, akik ajándékok felajánlásával, vagy vásárlással tették lehetővé az ünnepi ajándékozást.

Turi Ilona tanítónő

Közzétéve: 2017.12.21.

A Tarczy Lajos Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy karácsony előtt az iskola diákjai ünnepi műsorral kedveskednek szüleiknek, nevelőiknek és a nyugalmazott pedagógusoknak. Az aulában összegyűlteket Venczel Csaba igazgató köszöntötte. Mint mondta, az összetartozás jelképe, hogy advent idején, karácsony előtt megpihennek együtt, s egy karácsonyi műsorral kedveskednek a szülőknek, tanároknak egyaránt, akiktől az egész év során sok támogatást kaptak. 
- Örülök, hogy ismét megtelt az aula a koncertre, amelyen alsósok és felsősök, sőt még volt tanítványok is szerepeltek. Külön öröm, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával több mint 200.000 Ft-ot nyertünk a működő kórusunk támogatására, amelyből a hangversenyt megvalósíthatták- tudtuk meg az igazgatótól. 

Közzétéve: 2017.12.12.

MEGHÍVÓ
SZERETETTEL meghívjuk ÖNT a TARCZY LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA karácsonyi hangversenyére
2017. december 21-én 17 órára
az iskola aulájába.