Közzétéve: 2018.11.10

November 9-én tartottuk iskolánkban a jó hangulatú Márton-napi programot. Timi néni volt a műsorvezető. A mi osztályunk műsorral szerepelt (lásd videó). Kinga néni tanította a táncot, több mint két hétig készültünk. Az énekeket Erzsi nénivel sokat gyakoroltuk. Három dalt adtunk elő: Hatan vannak a mi ludaink, Egyél libám, egyél már, Száz liba egy sorba…címűeket. Felöltöztünk néptáncos ruhába, a fiúk is szép cipőt húztak. Többen liba szerepet játszottak, mulatságos volt a ruhájuk. A pásztorlányok terelték őket. Molnár Levente játszotta Gedeon gúnár szerepét, Gáspár gúnárét Ruzsás Máté. Végig izgultunk, de megérte, mert a meghajlás után mindenki tapsolt. A műsor végén nagyon megdicsértek bennünket, a vidám táncért, a bátor szereplésért, a hangos éneklésért. Kivetítő segítségével megismertük a Márton-napi néphagyományokat. Utána szüleinkkel együtt a kézműves foglalkozáson sokféle libát és lámpást készítettünk. Fél ötkor a lámpásokkal kivonultunk az utcára. Élveztük a fellépést, és mindegyik foglalkozás tetszett. Horváth Annának a lúdtollas írás tetszett a legjobban. Jól éreztük magunkat.

4.c: Csík Regina, Krisz Liliána, Molnár Levente, Péter Vivien, Simon Szimonetta, Szabó Jázmin, Szalai Fanni

(Fotó: Babos Petra, papa-ma.hu)

Közzétéve: 2018.11.10   (Forrás: Babos Petra, papa-ma.hu)
A Tarczy Lajos Általános Iskola évek óta megszervezi a nyílt hetet, melynek során a szülők bepillantást nyerhetnek az iskolában folyó színvonalas oktató-nevelő munkába.
Venczel Csaba igazgató hírportálunknak elmondta, az eddigi években tavasszal hirdették meg a nyílt hetet, idén azonban az őszi időszakra tették ezt a programot.
- A nyílt hétre, az idén is valamennyi kollégám két tanítási órát vagy délutáni foglalkozást ajánlott fel látogatásra. A nyílt hét tanóráit és a délutáni foglalkozásokat a tapasztalataink szerint érdeklődő figyelem és jó hangulat jellemzi. Öröm számunkra, hogy az egész hetes program rendkívül nagy népszerűségnek örvendett a szülők körében, idén is több százan látogattak el intézményükbe. A pénteki nap különleges volt, hiszen egy sikeres pályázatnak köszönhetően ez egy projektünk nyílt napja is volt egyben. A Digitális környezet kialakítása a Pápai Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben elnevezésű EFOP pályázat keretében a Tarczy Lajos Általános Iskola, a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola, a Türr István Gimnázium és Kollégium és a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola több mint 109 millió forintos összköltségű pályázatot nyert.

Céljuk, a matematika és szövegértés alapkészségek fejlesztését támogató digitális környezet kialakítása, a mérési eredmények területén elért jó teljesítmény fenntartása, további fokozása. A 60 órás továbbképzésen több pedagógusunk is részt vett.. A magyar szakos tanárok a LEGO eszköz segítségével kapnak majd betekintést a szoftverbe, s fogják majd a későbbiekben alkalmazni óráikon. Az iskola a projektnek köszönhetően három notebookot, három interaktív táblát, hatvanhárom tabletet, hat videó kamerát, három audio rendszert és három projektort kapott - zárta gondolatait az igazgató.
Venczel Csabától megtudtuk, a mostani projektnek köszönhetően az intézményben a 21-ből már 19 tanterem rendelkezik digitális táblával, ami lehetővé teszi a digitális eszközök nagy arányú használatát a tanórákon.
A nyílt napon földrajz, matematika órákon használták azokat az informatikai eszközöket, illetve a GEOMATECH szoftvert, melyeket a projekt keretében kapott az iskola.

Nyílt hetünk látogatható tanórái 2018. november 5-től 9-ig.
Minden kedves szülőt, gondviselőt szeretettel várunk!
Venczel Csaba intézményvezető

Közzétéve: 2018.06.15

 

Közzétéve: 2018.06.02 - Forrás: papa-ma.hu (HuHa)

Bár a város már nem működtetője és fenntartója iskoláinak, az önkormányzat minden évben köszönti a tanárokat, tanítókat, nevelőket pedagógusnap alkalmából. Az idén a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában tartották meg az ünnepi rendezvényt, melyen Pápa Város Önkormányzata, a Pápai Tankerületi Központ és a Pápai Szakképzési Centrum mondott köszönetet a pedagógusoknak.

Közzétéve: 2018.05.27 - forrás: papa-ma.hu (Babos Petra)

Megtelt csütörtök és péntek estére a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme a Tarczy Lajos Általános Iskola gálaműsorára. Az intézmény kilencedik gálaestjén 32 produkcióban, közel 250 tanuló lépett színpadra, zenés-táncos és prózai darabokkal, jelenetekkel. A műsort J.C. Sanders, a QSI Amerikai Nemzetközi Iskola igazgatója és Sarah Young Sparrow, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnok helyettesének felesége is megtekintette.

(Zárókép fotó: Németh József. További 300 fotó iskolánk Facebook-oldalán látható)