Közzétéve: 2018.06.15

 

Közzétéve: 2018.06.02 - Forrás: papa-ma.hu (HuHa)

Bár a város már nem működtetője és fenntartója iskoláinak, az önkormányzat minden évben köszönti a tanárokat, tanítókat, nevelőket pedagógusnap alkalmából. Az idén a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában tartották meg az ünnepi rendezvényt, melyen Pápa Város Önkormányzata, a Pápai Tankerületi Központ és a Pápai Szakképzési Centrum mondott köszönetet a pedagógusoknak.

Közzétéve: 2018.05.27 - forrás: papa-ma.hu (Babos Petra)

Megtelt csütörtök és péntek estére a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme a Tarczy Lajos Általános Iskola gálaműsorára. Az intézmény kilencedik gálaestjén 32 produkcióban, közel 250 tanuló lépett színpadra, zenés-táncos és prózai darabokkal, jelenetekkel. A műsort J.C. Sanders, a QSI Amerikai Nemzetközi Iskola igazgatója és Sarah Young Sparrow, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnok helyettesének felesége is megtekintette.

(Zárókép fotó: Németh József. További 300 fotó iskolánk Facebook-oldalán látható)

Közzétéve: 2018.05.11 - Forrás: papa-ma.hu (Babos Petra)

A hagyományokhoz hűen idén is megszervezte a Tarczy Lajos Általános Iskola a zenés-verses irodalmi teadélutánt a jelenlegi és volt tanítványainak. A programra idén is nagy volt az érdeklődés, sok tanuló és szülő, nagyszülő vett részt rajt.
Lombosi Anikó szervező elmondta, a rendezvény célja a közös együttlét, az, hogy szülő, gyermek és pedagógus verseket olvasson és hallgasson, miközben finom sütit ehet és teát ihat.
-Évről évre nagyon népszerű ez a program, nagy örömünkre idén is voltak öregdiákjaink, akik szívesen jöttek vissza alma materükbe, hogy megörvendeztessék a közönséget verseikkel. Ebben az évben 35 diák és szülei mondtak verset- tudtuk meg Lombosi Anikótól, aki hozzátette, az ötödik éve megrendezett programon olyan tanulók is szavalhatnak, akik nem versenyző típusok.
A teadélutánon a verseket a zenével fuvolán Gáncs Luca Panna és Nehéz Júlia Johanna kötötték össze.

Közzétéve: 2018.02.18. - Forrás: Babos Petra (papa-ma.hu)

A Tarczy Lajos Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy februárban megrendezik a szülők-nevelők jótékonysági bálját. A jó hangulatú rendezvénynek az iskola aulája adott otthont, ahol több mint kétszázan bálozhattak.
Az est elején Venczel Csaba igazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket. A jótékonysági bál nyitányaként a 7-8. osztály keringőjét láthatta a közönség, majd a diákok felkérték szüleiket és tanáraikat egy táncra. A romantikus táncot Saár Györgyi tanárnő tanította be. 

Közzétéve: 2018.02.02.

Az első félév lezárása alkalmából 2018. február 2-án 8 órára iskolánk igazgatója iskolagyűlést hívott össze. Venczel Csaba értékelte az eltelt hónapokat, elmagyarázta a félévi értesítő jelentőségét, hangsúlyozta a diákoknak a rendszeres tanulás fontosságát, figyelmeztette a gyengébb tanulmányi eredményt elérőket, a második félévben javítaniuk kell. Név szerint megdicsérte a versenyen, nyelvvizsgán kiválóan szereplő tanulókat. Átadta az okleveleket Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója alkalmából szervezett mondaíró és illusztráló verseny helyezettjeinek. 

 Közzétéve: 2018. január 16.