Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Osztálynapló
Ellenőrző
E-Ügyintézés

Versenyeredmények

2018/2019-es tanév

Versenyeredmények

2018/2019-es tanév

previous arrow
next arrow
Slider

 Közzétéve: 2018.05.06

A felsősök témája: Kiknek köszönthetjük ételeinket?
A 6. osztályban a természetismeret óra keretében beszéltük meg a különböző hazai illetve külföldről behozott élelmiszerek útját, a megtermelés helyétől hogyan jut el az asztalunkig az étel.
A térképek és a kivetítések segítettek ennek a megértéséhez. Láthatták, hogy sok termék hatalmas utat tesz meg hazánkig, pedig nálunk is hasonlóan sok vitaminban gazdag gyümölcs vagy zöldségféle terem. A hazai áruk fogyasztásával, pedig a hazai termelőket segítjük és az ízükben, vitaminban való gazdagságukban nem csalódunk.
Tanulóink nagyon megdöbbentek, amikor az élelmiszerek pazarlásáról különböző statisztikai adatok kerültek elő, pl. átlagosan egy ember 92 kg élelmiszert dob ki évente.


A 8. osztályosok szintén ezt a témát dolgozták fel, de ezen az órán már a földrajzi ismereteik jobban segítették a téma megértését, többet kérdeztek és konkrét példákat tudtak mondani.
Szintén a 8.a osztályosoknak egy védőnői előadást is szerveztünk az Egészséges életmód volt a téma. Eta néni a felsősök védőnője sok érdekességgel tarkított totót is összeállított, amit a megoldások után közösen megbeszéltünk. Köszönjük a munkáját.
Bízom benne, hogy a hallottak nem felejtődnek és valóban tudatos vásárlókká válnak a tanulóink is.

Kovács Gézáné reál munkaközösség vezető

previous arrow
next arrow
Slider