Közzétéve: 2017. november 29.

A TARCZY LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLAI MUNKATERVE
a 2017/2018. tanévre ide kattintva tölthető le.

Közzétéve: 2017. november 27.

Hagyományaihoz híven ebben a tanévben is megrendezte a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola az őszi természetismereti vetélkedőt 2017. november 24-én.
Iskolánk négy tanulója ügyesen képviselte a tarczysokat, a csapat tagjai voltak:
- Mocskonyi Réka 3.c
- Györkös Gerda 4.c
- Benke Laura 5.a 
- Méhes Lotti 6.a

Közzétéve: 2017. november 21.

2017. november 17-én Budapesten az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum adott otthont az ökoiskola cím ünnepélyes átadásának.
Ebben az évben 45 iskola nyújtott be sikeres pályázatot, ezek közül 29 iskola- köztük a Tarczy Lajos Általános Iskola is- első pályázó volt. 
Örömmel vehettem át a regisztráció során azt a könyv-, és taneszköz- csomagot, melynek célja, hogy iskolánk környezeti nevelési tevékenységét gazdagabbá, színesebbé tudjuk varázsolni. Az iskola könyvtárában helyezzük el ezeket a kiadványokat.  

Közzétéve: 2017. november 22

A füstmentes világnap jegyében tartottuk ma a 6. c osztályban a természetismeret óránkat. Iskolánk védőnői- Csilla és Virág néni- a világnap tradícióvá válásának történetét ismertették, illetve a dohányzás során a szervezetbe kerülő legkárosabb anyagokat sorolták fel. Nagyon meglepődtek diákjaink, amikor a dohányzással összefüggő betegségekről hallottak. Egy szál cigi 11 perccel rövidíti meg az életet, a rendszeres dohányzás pedig mínusz 14 évet jelent. Erre figyelmeztet a füstmentes világnap.
Végezetül plakátot készítettek a dohányzás káros hatásáról. 
Köszönjük a védő nénik felvilágosító előadását.
Kovács Gézáné – Anikó néni

Közzétéve: 2017. október 21.

A pályázatra 11 tanuló, mintegy 100 képpel nevezett. Azokat, melyek megfeleltek a pályázati kiírásnak (pl. természeti téma, nem életlen kép, elég nagy fájlméret), a zsűri előzetesen kiválogatta, s így maradt 62 kép. Utána minden tanulótól kiválasztottuk a legjobb képet, s az így megmaradt 11 képet pontoztuk. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mert a képek a legváltozatosabb témákról készültek. Nehéz összehasonlítani a növényről, állatról vagy gombáról készült közelképeket a tájképekkel. (Közzétéve: 2017.11.19)

Közzétéve: 2017. szeptember 28.

A Földünkért világnap alkalmából iskolánkban fotópályázatot hirdetünk. Mindenkitől képet várunk, akár többet is, amelyek témája:

a minket körülvevő természet. / tájkép, állatok stb./

A képek jellemzői:
• JPEG formátum