Közzétéve: 2018.11.14

Ne gyújts rá, és nyerj éveket!

A Füstmentes világnap jegyében tartottuk ma a 8. évfolyamon a biológia órákat. Minden évben november harmadik csütörtökéhez kapcsolódik ez a nap.
Előzetesen rajz pályázatot hirdettünk a felsős tanulóknak „Ne gyújts rá!” címmel. Így az órát eredmény hirdetéssel kezdtük.
1. helyezett: Méhes Lotti Bettina 7.a
2. helyezett: Veilandics Amira 5.e
3. helyezett: Sinkó Rebeka 5.e
Gratulálunk a győzteseknek!

Közzétéve: 2018.10.20

A versenyt Kovács Gézáné, a természettudományi munkaközösség vezetője hirdette meg a "Földünkért világnap" alkalmából. A fotók értékelésére Butiné Kemenczki Anitát, Kohuth Helént és Németh Józsefet kérte fel.
A pályázatra 13 tanuló pályamunkája érkezett a 3-8. osztályokból. Hogy megkönnyítsük a zsűri dolgát, idén minden tanuló csak 1 fotóval nevezhetett, így a tavalyi 100 helyett „csupán” 13 fotó közül kellett kiválasztanunk a legjobbakat. Ez sem volt egyszerű feladat, mivel kiváló fotók érkeztek, másrészt a legkülönbözőbb témákban, így nehezen voltak összehasonlíthatók. A képek értékelésénél tartalmi, esztétikai és fotótechnikai szempontokat vettünk figyelembe. A beérkezett művek a tanulók nevének betűrendjében:

Méhes Lotti Bettina: Hangyák a pünkösdirózsán (7.a)

Közzétéve: 2018.10.10
Ebben az évben is ellátogattunk tanulóinkkal a pápai Humán Állatmenhelyre az állatok világnapján.
Először is a köszönetemet szeretném kifejezni a nagyon sok „finomságért”, amit a szülőktől, gyerekektől kaptunk és vihettünk tovább a menhely állatainak.
Csaknem 40 tanulóval mentünk látogatóba, amit már izgalommal vártak a gyerekek. Az alsósok közül a természetismeret szakkörösök jöttek Kalmárné Bóka Ildikó néni vezetésével, akinek külön is szeretném megköszönni segítségét.
A hosszú gyaloglás után már nyílt is a kapu, ahol Török Tamásné, Zsuzsa néni és a csaholó ebek már „vártak” bennünket.

Közzétéve: 2018.10.10

A Bakonyerdő Zrt. idén ötödik alkalommal szervezte meg a Tallós Pál Természetismereti Terepi Versenyt általános iskolák felső tagozatos diákjainak.
A jubileumi vetélkedőt Tallós Pál halálának 50. évfordulója alkalmából, hagyományosan Kupi-erdőn, a XXII. Erdők Hete programsorozat keretében bonyolították le 2018. október 3-án.

Közzétéve: 2018.09.26

A sziklakert beültetésére a nyári meleg miatt csak szeptemberben került sor.
A kollégáktól sokféle fűszer- és sziklakerti növényt kaptunk, amiből még a ládákba is ültettünk.
Külön köszönöm Györgyi néni, Ida néni és Helén néni segítségét, akik a segítségemre voltak az ültetésnél.
Kérjük, hogy mindenki vigyázzon rá a játékok használatakor, különösen a labdázásoknál.
Remélem sokáig gyönyörködhetünk benne, ha szükséges lesz folyamatosan pótoljuk a hiányzó növényeket.
Kovács Gézáné Anikó néni

Közzétéve: 2018.09.25

Ebben a tanévben is elmentünk a hatodik évfolyam tanulóival a kupi Esterházy erdei iskolába.
Szeptember 17-én a 6.e, szeptember 18 án a 6.a és szeptember 20-án a 6.c osztállyal. Tanulmányi sétát tettünk a Tallós Pál tanösvényen Kemendy Géza erdész vezetésével. A begyűjtött növényeket, állatmaradványokat mikroszkóp alatt vizsgáltuk, ami nagyon tetszett mindenkinek. Előadást hallottunk az erdő nagy vadjairól. Mindegyik csoportnak sikerült a frissen elejtett szarvasbikákat megnézni. A vadászok megmutatták a trófea kikészítés fortélyait. Jutott időnk egy kis játékra is. Iskolai (báli bevételből) pénzforrásból fizettük az útiköltséget, az erdészet pedig ingyenesen biztosította iskolánknak a foglalkozásokat.

Közzétéve: 2018. szeptember 11.

A "Földünkért világnap" alkalmából iskolánkban ismét fotópályázatot hirdetünk. Ebben az évben mindenkitől csak EGY képet várunk, melynek témája a minket körülvevő természet  (tájkép, állatok, növények stb.)

A képek jellemzői:

• JPEG formátum

• minimum 1 MB, maximum 25 MB méret

• A fájlnév tartalmazza: az osztályt, a készítő nevét, a kép címét, Pl.: 5agipszjakabnaplemente

A képeket tartalmazó pendrive-kat, kártyákat Németh József tanár bácsinál kérjük leadni, vagy
e-mail címére elküldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. az alábbi határidőig: 2018. október 15.