Közzétéve: 2018.04.23.

A Tapolcafői Forrás Tanösvényhez szerveztünk kerékpártúrát a Föld Napja alkalmából 2018. április 21-én.
Sok jelentkező közül választhattunk, akik lelkesen vettek részt a programokon. A biciklizés, a tanösvényen tett séta és egy kis „piknikezés” után a Pápai Malomtónál is megálltunk egy kis játékra, pihenésre és az megújuló természet csodálására. Élményekkel gazdagodva jó hangulatban telt a napunk.

Kovács Gézáné
munkaközösség vezető

Közzétéve: 2018.04.09

Kedves Gyerekek!
Április 22. a Föld Napja, ebből az alkalomból kerékpártúrát szervezünk a tapolcafői tanösvényhez, kérjük a jelentkezéseteket!
Indulás: 8 órakor az iskolától, haza érkezés 13 órára.
Kísérő tanárok: Saár Györgyi, Kovács Gézáné, Dudás Szabolcs.
Jelentkezés: a kísérő tanároknál 2018. április 18-ig!

Közzétéve: 2018.04.01

Kaán Károly Természetismereti Verseny- iskolai forduló:

5. osztály:
1. Simon Alexandra 5.a
2. Benke Laura 5.a
3. Mosonyi Márta 5a

6. osztály:
1. Méhes Lotti 6.a
2. Lakat László 6.a

Közzétéve: 2018.03.31

A madarakról való gondoskodást még márciusban sem hagyhattuk abba, mert az időjárás még mindig télies volt. Így a télen kihelyezett madáretetőket folyamatosan töltötték fel a természetismereti szakkörösök és a 4.a osztály tanulói osztályfőnökük, dr. Kalmárné Bóka Ildikó tanító nénivel.

Köszönjük a munkájukat, természetesen az éhes énekes madaraink nevében is.

Kovács Gézáné, Anikó néni mk.vezető

Közzétéve: 2018.03.26
A Víz Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő, Védd Természetesen! rajzpályázaton iskolánk tanulói fantasztikus eredményeket értek el. A jutalmak átadása a pápai Várkertfürdőben, március 23-án volt. A pályázatot a Magyar Hidrológiai Társaság Veszprém Megyei Területi Szervezete, a Bakonykarszt Zrt., a Pápai Vízmű Zrt., és a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Veszprém Megyei Szakaszmérnöksége együttesen hirdette meg általános iskolás gyerekek számára.

Közzétéve: 2018.03.23  - Forrás: papa-ma.hu (Babos Petra)

Néhány év kihagyás után tavaly ismét megszervezte a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a víz világnapján azt a játékos megmérettetést, melyen a város hat általános iskolája mérte össze gyorsaságát, ügyességét és tudását a Várkertfürdő uszodájában. Illés Viktória szervező elmondta, a vizes versenyre összesen 60 diák nevezett iskolánként 10-10 tanulóval. - Az ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a víz világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondoskodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs. E jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel a figyelmünket a víz alapvető szerepére. Vetélkedőnk is a víz fontos szerepére koncentrál, játékos feladatok által - tudtuk meg Illés Viktóriától.  A jó hangulatú versenyt labdagyűjtés, matracon úszás, kapura dobás, vízi-totó, puzzle és csőjavító-idom összeszerelése és vízórafújás színesítette. 
A versenyen lebonyolításában a Pápai Víz és Csatornamű Zrt. és a PSE Vízilabda Szakosztálya is közreműködött.

Csapatunk tagjai: Horváth Áron, Kapfinger Balázs 5.e,Bacsó Szilvia, Farkas Dániel 7.c, Cser Olivér 7.e, Ferencz Bence, Schandl Levente 8.e