Közzétéve: 2018.10.20

A versenyt Kovács Gézáné, a természettudományi munkaközösség vezetője hirdette meg a "Földünkért világnap" alkalmából. A fotók értékelésére Butiné Kemenczki Anitát, Kohuth Helént és Németh Józsefet kérte fel.
A pályázatra 13 tanuló pályamunkája érkezett a 3-8. osztályokból. Hogy megkönnyítsük a zsűri dolgát, idén minden tanuló csak 1 fotóval nevezhetett, így a tavalyi 100 helyett „csupán” 13 fotó közül kellett kiválasztanunk a legjobbakat. Ez sem volt egyszerű feladat, mivel kiváló fotók érkeztek, másrészt a legkülönbözőbb témákban, így nehezen voltak összehasonlíthatók. A képek értékelésénél tartalmi, esztétikai és fotótechnikai szempontokat vettünk figyelembe. A beérkezett művek a tanulók nevének betűrendjében:

Méhes Lotti Bettina: Hangyák a pünkösdirózsán (7.a)

Közzétéve: 2018.10.10
Ebben az évben is ellátogattunk tanulóinkkal a pápai Humán Állatmenhelyre az állatok világnapján.
Először is a köszönetemet szeretném kifejezni a nagyon sok „finomságért”, amit a szülőktől, gyerekektől kaptunk és vihettünk tovább a menhely állatainak.
Csaknem 40 tanulóval mentünk látogatóba, amit már izgalommal vártak a gyerekek. Az alsósok közül a természetismeret szakkörösök jöttek Kalmárné Bóka Ildikó néni vezetésével, akinek külön is szeretném megköszönni segítségét.
A hosszú gyaloglás után már nyílt is a kapu, ahol Török Tamásné, Zsuzsa néni és a csaholó ebek már „vártak” bennünket.

Közzétéve: 2018.10.10

A Bakonyerdő Zrt. idén ötödik alkalommal szervezte meg a Tallós Pál Természetismereti Terepi Versenyt általános iskolák felső tagozatos diákjainak.
A jubileumi vetélkedőt Tallós Pál halálának 50. évfordulója alkalmából, hagyományosan Kupi-erdőn, a XXII. Erdők Hete programsorozat keretében bonyolították le 2018. október 3-án.

Közzétéve: 2018.09.26

A sziklakert beültetésére a nyári meleg miatt csak szeptemberben került sor.
A kollégáktól sokféle fűszer- és sziklakerti növényt kaptunk, amiből még a ládákba is ültettünk.
Külön köszönöm Györgyi néni, Ida néni és Helén néni segítségét, akik a segítségemre voltak az ültetésnél.
Kérjük, hogy mindenki vigyázzon rá a játékok használatakor, különösen a labdázásoknál.
Remélem sokáig gyönyörködhetünk benne, ha szükséges lesz folyamatosan pótoljuk a hiányzó növényeket.
Kovács Gézáné Anikó néni

Közzétéve: 2018.09.25

Ebben a tanévben is elmentünk a hatodik évfolyam tanulóival a kupi Esterházy erdei iskolába.
Szeptember 17-én a 6.e, szeptember 18 án a 6.a és szeptember 20-án a 6.c osztállyal. Tanulmányi sétát tettünk a Tallós Pál tanösvényen Kemendy Géza erdész vezetésével. A begyűjtött növényeket, állatmaradványokat mikroszkóp alatt vizsgáltuk, ami nagyon tetszett mindenkinek. Előadást hallottunk az erdő nagy vadjairól. Mindegyik csoportnak sikerült a frissen elejtett szarvasbikákat megnézni. A vadászok megmutatták a trófea kikészítés fortélyait. Jutott időnk egy kis játékra is. Iskolai (báli bevételből) pénzforrásból fizettük az útiköltséget, az erdészet pedig ingyenesen biztosította iskolánknak a foglalkozásokat.

Közzétéve: 2018. szeptember 11.

A "Földünkért világnap" alkalmából iskolánkban ismét fotópályázatot hirdetünk. Ebben az évben mindenkitől csak EGY képet várunk, melynek témája a minket körülvevő természet  (tájkép, állatok, növények stb.)

A képek jellemzői:

• JPEG formátum

• minimum 1 MB, maximum 25 MB méret

• A fájlnév tartalmazza: az osztályt, a készítő nevét, a kép címét, Pl.: 5agipszjakabnaplemente

A képeket tartalmazó pendrive-kat, kártyákat Németh József tanár bácsinál kérjük leadni, vagy
e-mail címére elküldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. az alábbi határidőig: 2018. október 15.

Közzétéve: 2018.09.13

Tisztelt Szülők!
Kedves Gyerekek!
Az ÁLLATOK VILÁGNAPJÁN, október 4-én iskolánk tanulóival ellátogatunk a pápai Állatmenhelyre.
Szeretnénk egy kis „ajándékkal" kedveskedni az ott élő cicáknak és kutyáknak. Ezért arra kérjük Önöket, kedves Szülők, illetve Titeket, Gyerekek, akinek lehetősége van, hozzon csomagolt vagy konzerves állateledelt, amit elviszünk „meglepetésként" a menhely lakóinak.
A felajánlott eledelt, kérjük, az osztályban az osztályfőnököknek adjátok le.
Nagyon köszöntjük a segítséget!
                                           Kovács Gézáné Anikó néni szervező