Közzétéve: 2017. október 19.

Frissítés: a tavalyi évhez képest megemelkedtek a döntőbe jutáshoz szükséges ponthatárok. Alsó tagozatban a ponthatár 30 pontra emelkedett. Két tanulónk jutott a november 20-i döntőbe: Mórocz Emma (4.a) és Szakács Boglárka (4.e). Lőrincz László (3.e) egyetlen ponttal maradt le a döntőről. 

2017. október 16-án zajlott iskolánkban a Megyei matematika versenye 1. iskolai fordulója. A versenyre 12 tanuló nevezett be (közülük 7 tanuló részvételi díját átvállalta iskolánk egyik alapítványa (Alapítvány a Pápai Zalka Máté Általános Iskola Támogatásáért). A tanulók 5 feladatot kaptak, a megoldásra 3-4. osztályban 60 perc, 5-7. osztályban 90 perc állt a rendelkezésükre. 

Közzétéve: 

Május 22-én került sor a már hagyományosan megrendezett játékos angol nyelvi versenyre az alsó tagozatban. A versenyzők három csoportban indultak: a 3. osztályos két tannyelvűsök, a 4. osztályos két tannyelvűsök, illetve a 4. osztályos normál osztályokba járók. A feladatokat 3-4 fős csapatokban oldották meg, melyek különböző szintűek voltak, hiszen a gyerekek nyelvi szintje is különböző. A verseny szervezője Kiss Zsanett tanítónő volt, aki már évek óta állítja össze a gyerekek számára az izgalmas, változatos feladatokat.

Közzétéve: 

Huszonöt évvel ezelőtt dr. Farkas Győzőné, az akkori Zalka Máté Általános Iskola alsós munkaközösség-vezetője indította útjára a szép- és helyesírási versenyt, majd öt év elteltével a megmérettetés járási anyanyelvi versennyé nőtte ki magát, s Hortobágyiné Bors Judit vette át a szervezést. Három éve Nagy Gabriella látja el a feladatokat.
- Nagy öröm számunkra, hogy már huszonötödik éve szervezhetjük meg ezt a versenyt.

Közzétéve: 

Hetedik alkalommal rendezték meg a Tarczy Lajos Általános Iskolában a Bíró Károly emlékversenyt, az intézmény egykori tanára előtt tisztelegve. A rajzverseny résztvevői korábban alkottak már külső helyszíneken, például a Fő téren, de feladat volt az Esterházy-kastély megörökítése is. Ezúttal csendéletek várták a résztvevőket, idén is két korosztály indult a megmérettetésen.

Közzétéve: 

Szeretettel várjuk a pápai és Pápa környéki iskolákból a résztvevőket a Tarczy Lajos Általános Iskola hagyományos versenyeire. A mellékelt meghívókban megtalálhatóak a pontos, részletes versenykiírások. A hiányzó meghívókat hamarosan feltöltjük honlapunkra, és elküldjük az iskoláknak.

május 02. Bíró Károly járási rajzverseny 5-8. o. - meghívó
május 04. Járási anyanyelvi verseny 1-4. o. - meghívó
május 10. Járási történelemverseny 5-8. o. - versenyfelhívás

Közzétéve: 

A Tarczy Lajos Általános Iskola 28. éve a költészet napjához kapcsolódva megszervezi az általános iskolás korú tanulók számára a járási Nagy László szavalóversenyt. A megmérettetésre ezúttal 60 diák jelentkezett, a tanulók nemcsak Pápáról és környékéről érkeztek, hanem az intézmény testvériskolájából, Hetény településről is.
A versenyen a kortárs Kovács András Ferenc mellett, a névadóra, Nagy Lászlóra is emlékeztek, az ő verseik közül kellett egyet-egyet elszavalni kötelező jelleggel.