Közzétéve: 2017.12.08.

Frissítés: 2018.01.19: A 7.c osztály csapatának tagjai: Csiszár Kitti, Fleck Nikol, Ruzsás Eszter 78 %-ot elérve bejutottak a verseny 2. fordulójába.

A fenti versenyre az utóbbi években 5. és 6. évfolyamon iskolánként csupán 1-1 fő nevezhet. 7-8. évfolyamon néhány év óta már nincs egyéni verseny, hanem 3 fős csapatokkal lehet nevezni, iskolánként legfeljebb kettővel. 

Az 5. évfolyamon Sós Veronika 5.a osztályos tanulót neveztük (felk. Bognárné Kalmár Ildikó), 6. évfolyamon pedig Rátz Marcell Bálint 6.a osztályos tanulót (felk. Németh József). Az 5-6. évfolyamosok versenyének 1. fordulóját 2017. november 22-én rendeztük. A feladatsor internetes kutatómunkával kezdődött, majd alkalmazói programok segítségével szövegszerkesztési, grafikai és prezentáció készítési feladatokat kellett megoldaniuk a rendelkezésükre álló 2 óra alatt. Az elkészített munkákat a verseny után elektronikus úton elküldtük a verseny szervezőinek (Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete), az eredményeket 2018. február 1-én fogjuk megkapni.

Idén először 7-8. évfolyamon is neveztünk, 2 csapattal. A 7.c osztály csapatának tagjai: Csiszár Kitti, Fleck Nikol, Ruzsás Eszter, a 8.c osztály csapatának tagjai: Borsos Samy, Földing Milán, Milus Gábor (felk. Németh József).

Közzétéve: 2016.03.22.

Három korcsoportban, több mint 80 diák vett részt a Tarczy Lajos Általános Iskola számítógépes rajzversenyén. A járási megmérettetésre a város és környék általános iskoláiból is érkeztek tanulók, neveztek a QSI International School diákjai is, valamint interneten kapcsolódtak kampeni és hetényi testvériskola felsősei, valamint a constanzai fiatalok. A versenyt a 3.-8. osztályosok számára szervezik meg, egyre több jelentkezővel, mondta el Sashalmi Tamásné szervező.

Közzétéve: 

A 4.c osztályos kéttannyelvűs gyerekek a hazai élsportolókról készítettek kiselőadást, előbb magyarul információkat gyűjtöttek, felolvasták társaik előtt, majd csoportmunkában PowerPoint-ban is bemutatták. Az interjú elkészítését ötletelés előzte meg, majd szintén csoportmunkában leírták a kérdéseiket, a felkutatott válaszokat. Utolsó órán ezeket nyelvtanilag ellenőriztük, javítottuk.

An interview with Katinka Hosszú
- Where and when were you born?
- I was born in Pécs, the third of May, 1989.

Közzétéve: 

A digitális témahét alkalmából látogattak el hozzánk a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. előadói. A vállalat 2001-ben kezdte meg tevékenységét Pápán az osztrák Hirtenberger-csoport leányvállalataként. A pápai leányvállalat képviselői érkeztek hozzánk, és nagyon érdekes előadást tartottak nekünk. Sok dolgot megtudtam a cégről. Ilyen például, hogy 780 főt foglalkoztatnak. A cég autóbiztonsági alkatrészek gyártásával foglalkozik, ezen belül pirotechnikai aktivátorokat, gyújtókat és gyalogosvédelmi eszközöket készít. Azt is megtudtam, hogy a cég 20 év garanciát vállal termékeire, ami példa nélküli az alkatrészek gyártói között. A fenti témához kapcsolódva, ugyancsak a digitális témahét részeként hallgathattunk meg egy előadást Szalai Evelintől, történelem órán, ahol megtudhattuk, hogy mi a különbség a céh, a manufaktúra és a gyár között.

Hortobágyi Barnabás 8.c

Közzétéve: 2017. április 07.

A 3. c osztály technika órán színes újságot készített Petőfi Sándor pápai tartózkodásáról.

Íme a saját kezűleg készített, fotókkal illusztrált különszám néhány oldala, fényképeken.

Közzétéve: 

A Tarczy Lajos Általános Iskola egyik hagyományos, népszerű vetélkedője a számítógépes rajzverseny. A megmérettetés az évek során nemzetközivé nőtte ki magát, idén a romániai testvériskolából érkeztek pályamunkák, összesen 18 alkotás. Természetesen a város és a járás általános iskoláiból is neveztek tanulók, 32 diák mérte össze ügyességét, kreativitását, tudását.