2018. 06. 14. A Tarczy Parti pontgyűjtő versenyének eredménye
Hogyan alakult ki az osztályok pontszáma? A sokféle versenyen az osztályok tanulói pontokat gyűjtöttek. Az osztály tanulói által gyűjtött összes pont mennyiségét elosztottuk az osztály tanulóinak létszámával. Így kaptuk meg az egy főre jutó pontszámot, ebből alakult ki a sorrend.

Felső tagozat:
I. 8.e – 19,14 pont
II. 7.a – 12,50 pont
III. 7.c – 12,32 pont
IV. 5.a – 11,92 pont
V. 6.e – 10,60 pont
VI. 8.a – 10,43 pont
VII. 8.c – 10,41 pont
VIII. 5.e – 10,29 pont
IX. 6.a – 7,31 pont
X. 7.e – 5,58 pont
XI. 6.c – 4,81 pont
XII. 5.c – 4,62 pont

Közzétéve: 2018.05.15

2018. május 10-re fellépőként kaptam meghívást Tapolcára, a Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gálaműsorára. Úgy gondoltam, erre az eseményre mindenképpen olyan művet választok, amely humoros, és mind a gyerekek, mind a felnőttek számára szórakoztató. Nógrádi Gábor Segítség, ember! Nyúl című prózájára esett a választásom, melyet témájának és szófordulatainak köszönhetően nagyon viccesen lehet előadni. Az előadásom közben és az utána kapott visszajelzésekből úgy gondolom, hogy a műválasztás valóban jónak bizonyult.

Számomra nagy megtiszteltetés volt, hogy Venczel Csaba igazgató úr kérésére én képviselhettem iskolánkat a tapolcai testvériskolánk gáláján.

Reményi Réka 3.e

Közzétéve: 2018.05.01

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Vegyészeti Múzeuma és a múzeumot támogató alapítvány környezetvédelem témában - idén 11. alkalommal - tanulmányi versenyt hirdetett Veszprém megyei 7. 8. 9. osztályos tanulóknak. A vetélkedő időpontjának kiválasztása a Föld Napjához kötődik (április 22.), amelyet 1970 óta ünneplünk.

Iskolánk először nevezett 3 fős csapattal a versenyre: Kiss Kata Bernadett 8.e Horváth Ármin Csaba 8.e Szabó Marcell István 8.e

A megrendezésre került verseny időpontja és helye:
2018. április 24. (kedd) 14°° óra
MMKM Vegyészeti Múzeuma, Várpalota, Thury-vár Zöld-terem

Közzétéve: 2018.04.23.

Keresztes Csenge 2012-ben kezdett el táncolni a pápai Black Bunny Rock and Roll Club óvodásoknak szervezett csoportjában. A klub vezetője, Szegediné Murai Dóra felfigyelt tehetségére, páros tánchoz választotta ki. Párja Pető Róbert lett, aki a mezőlaki Arany János Általános Iskolába jár, jelenleg 4. osztályos, három éve tagja a klubnak. Csenge és Róbert 2017 szeptembere óta táncol együtt. Az akrobatikus rock and rollban aratnak fényes sikereket. Eddig minden versenyükön, ahol elindultak, a dobogó legfelső fokára állhattak fel. Mini kategóriában 2017 októberében Szombathelyen, decemberben Vasszécsenyben szereztek első helyet. Pápán a Megaforce táncversenyen arany minősítést kaptak.

Közzétéve: 2018.04.19.

Kiskorom óta nagyon szeretek verseket hallgatni, olvasni és előadni. Jó érzés, amikor szavalóversenyre készülök, és az osztálytársaim – mint választott közönség – előtt mondhatom el először a versemet, és látom rajtuk, hogy tetszik nekik.
Elsősként és másodikosként több versenyen is részt vettem, ami  a szavalással, prózamondással és mesemondással volt kapcsolatos. Az iskolai és járási versenyeken első helyezéseket értem el. Az idei tanévben úgy gondoltam, hogy magasabb szinten is szeretném magam megmérettetni. Novemberben részt vettem a Veszprémben rendezett Főegyházmegyei Szavalóversenyen, ahol 2. helyezést értem el. 
Március elején jelentkeztünk a Fedorka-SOSEVOLT Versnap versenyére, mely egy országos verseny, és két fordulóból áll. Az első fordulóban egy kortárs költő versét kellett előadni, és elküldeni videófelvételen a zsűrinek. Az előzsűrizés után egy reggel kaptuk azt a jó hírt, hogy továbbjutottam, és beválogattak engem is a második fordulóba. 
Az országos verseny gálája április 14-én Szekszárdon volt. Mivel nyáron betöltöm a 10. életévemet, ezért a 4-5-6. osztályos tanulókkal kerültem egy kategóriába, ami még nagyobb kihívást jelentett nekem. A versenyen két verset adtam elő, az egyik a kortárs költő, Erdős László Szupermodell című verse volt, a másik egy klasszikus mű, Petőfi Sándor: Szeget szeggel.
Nagyon boldog voltam, amikor a színpadra szólítottak, és átvehettem az EZÜST minősítésű oklevelet. Sok élménnyel és tapasztalattal tértem haza. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a színvonalas versenynek.

Reményi Réka 3.e

Közzétéve: 2018.04.12.

A versenyt 7. és 8. osztályosoknak szervezi meg minden évben előre megadott témában a forgalomban lévő tankönyvek, atlaszok, kijelölt szakkönyvek és videóanyagok alapján az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központja. Ebben a tanévben a verseny témája és ismeretanyaga Európa és Magyarország története 1815-től 1900-ig volt. Novembertől már készültem az iskolai fordulóra, ami december 7-én zajlott. Az elért eredményemmel sikerült bejutnom a megyeibe, melyet Veszprémben, a Lovassy László Gimnáziumban rendeztek február 8-án. Ott 25-en vettünk részt, másfél óra alatt kellett kitölteni a versenyfeladatlapot azoknak az ismereteknek alapján, amit a megadott könyvekből és videóanyagokból szereztünk. Kicsit izgultam, de igyekeztem minden kérdésre jól válaszolni. Meglepetésszerűen ért a hír, hogy bejutottam az országosba, nagyon örültem neki. Egy hónap állt rendelkezésemre, hogy felkészüljek. Felkészítő tanárommal, Rostáné Horváth Ida nénivel nagyon sokat tanultam. Az országosra 22-en jutottunk be.

Közzétéve: 2018.03.07 - Forrás: papa-ma.hu (Babos Petra)

Szakács Boglárka, a Tarczy Lajos Általános Iskola negyedik osztályos tanulója első helyezést ért el a február 23-án a Törökszentmiklóson megrendezett Országos Wass Albert Vers- és Prózamondó Versenyen. Bogi a Tavak könyvéből a Nyolcadik mesét választotta. 
- A tanítványom évek óta rendszeresen megnyeri a városi vers-és prózamondó versenyeket, illetve kétszer indult megyei versenyen is, ahol szintén első lett. Úgy gondoltuk, ki kellene próbálni az országos megmérettetést is, ezért indultunk el az Országos Wass Albert Vers- és Prózamondó Versenyen - mondta Nagyné Mayer Ágota, Bogi osztályfőnöke.