Közzétéve: 2018.04.23.

Keresztes Csenge 2012-ben kezdett el táncolni a pápai Black Bunny Rock and Roll Club óvodásoknak szervezett csoportjában. A klub vezetője, Szegediné Murai Dóra felfigyelt tehetségére, páros tánchoz választotta ki. Párja Pető Róbert lett, aki a mezőlaki Arany János Általános Iskolába jár, jelenleg 4. osztályos, három éve tagja a klubnak. Csenge és Róbert 2017 szeptembere óta táncol együtt. Az akrobatikus rock and rollban aratnak fényes sikereket. Eddig minden versenyükön, ahol elindultak, a dobogó legfelső fokára állhattak fel. Mini kategóriában 2017 októberében Szombathelyen, decemberben Vasszécsenyben szereztek első helyet. Pápán a Megaforce táncversenyen arany minősítést kaptak.

2018. 04. 21. Kozma László Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny. XVI. Országos Döntő. Szervező: Informatika- Számítástechnika Tanárok Országos Egyesülete. Százhalombatta

5. osztályosok
VI. Sós Veronika 5.c – felkészítő Bognárné Kalmár Ildikó

2018. 04. 18. Pápai járási Bíró Károly Rajzverseny 5-8. osztályosoknak. Szervező Tarczy iskola, Kohuth Helén

5-6. osztályosok
I. Császár Armand, Bánki Donát iskola, Lovászpatona, felkészítő Kohuth Helén
II. Megosztva: Winhoffer Júlia, Szent István iskola, felkészítő Ughy Miklós
Lakatos Rudolf, Tarczy iskola, Felkészítő Kohuth Helén
III. Szabó Dávid, Weöres iskola, felkészítő dr. Auerné Horváth Andrea

Közzétéve: 2018.04.19.

Kiskorom óta nagyon szeretek verseket hallgatni, olvasni és előadni. Jó érzés, amikor szavalóversenyre készülök, és az osztálytársaim – mint választott közönség – előtt mondhatom el először a versemet, és látom rajtuk, hogy tetszik nekik.
Elsősként és másodikosként több versenyen is részt vettem, ami  a szavalással, prózamondással és mesemondással volt kapcsolatos. Az iskolai és járási versenyeken első helyezéseket értem el. Az idei tanévben úgy gondoltam, hogy magasabb szinten is szeretném magam megmérettetni. Novemberben részt vettem a Veszprémben rendezett Főegyházmegyei Szavalóversenyen, ahol 2. helyezést értem el. 
Március elején jelentkeztünk a Fedorka-SOSEVOLT Versnap versenyére, mely egy országos verseny, és két fordulóból áll. Az első fordulóban egy kortárs költő versét kellett előadni, és elküldeni videófelvételen a zsűrinek. Az előzsűrizés után egy reggel kaptuk azt a jó hírt, hogy továbbjutottam, és beválogattak engem is a második fordulóba. 
Az országos verseny gálája április 14-én Szekszárdon volt. Mivel nyáron betöltöm a 10. életévemet, ezért a 4-5-6. osztályos tanulókkal kerültem egy kategóriába, ami még nagyobb kihívást jelentett nekem. A versenyen két verset adtam elő, az egyik a kortárs költő, Erdős László Szupermodell című verse volt, a másik egy klasszikus mű, Petőfi Sándor: Szeget szeggel.
Nagyon boldog voltam, amikor a színpadra szólítottak, és átvehettem az EZÜST minősítésű oklevelet. Sok élménnyel és tapasztalattal tértem haza. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a színvonalas versenynek.

Reményi Réka 3.e

Közzétéve: 2018.04.12.

A versenyt 7. és 8. osztályosoknak szervezi meg minden évben előre megadott témában a forgalomban lévő tankönyvek, atlaszok, kijelölt szakkönyvek és videóanyagok alapján az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központja. Ebben a tanévben a verseny témája és ismeretanyaga Európa és Magyarország története 1815-től 1900-ig volt. Novembertől már készültem az iskolai fordulóra, ami december 7-én zajlott. Az elért eredményemmel sikerült bejutnom a megyeibe, melyet Veszprémben, a Lovassy László Gimnáziumban rendeztek február 8-án. Ott 25-en vettünk részt, másfél óra alatt kellett kitölteni a versenyfeladatlapot azoknak az ismereteknek alapján, amit a megadott könyvekből és videóanyagokból szereztünk. Kicsit izgultam, de igyekeztem minden kérdésre jól válaszolni. Meglepetésszerűen ért a hír, hogy bejutottam az országosba, nagyon örültem neki. Egy hónap állt rendelkezésemre, hogy felkészüljek. Felkészítő tanárommal, Rostáné Horváth Ida nénivel nagyon sokat tanultam. Az országosra 22-en jutottunk be.

Közzétéve: 2018.03.07 - Forrás: papa-ma.hu (Babos Petra)

Szakács Boglárka, a Tarczy Lajos Általános Iskola negyedik osztályos tanulója első helyezést ért el a február 23-án a Törökszentmiklóson megrendezett Országos Wass Albert Vers- és Prózamondó Versenyen. Bogi a Tavak könyvéből a Nyolcadik mesét választotta. 
- A tanítványom évek óta rendszeresen megnyeri a városi vers-és prózamondó versenyeket, illetve kétszer indult megyei versenyen is, ahol szintén első lett. Úgy gondoltuk, ki kellene próbálni az országos megmérettetést is, ezért indultunk el az Országos Wass Albert Vers- és Prózamondó Versenyen - mondta Nagyné Mayer Ágota, Bogi osztályfőnöke. 

Közzétéve: 2018.03.06

Az Oktatási Hivatal honlapján elérhetővé váltak a 2017. évi kompetenciamérések eredményei. A mérésben a 6. évfolyam és a 8. évfolyam 6 osztálya vett részt, a jelentésben kereken 100 tanulónk eredményeit összesítették (42 hatodikost, 58 nyolcadikost). A jelentés szerint eredményeink (iskolai szinten) javuló tendenciát mutatnak.

Szövegértés 6. osztály
Átlageredményünk 1532 pont, ami 29 ponttal több, mint az országos átlag (1503) és 46 ponttal több, mint a városi átlag (1486), statisztikai szempontból a jelentés egyiket sem veszi szignifikáns (azaz jelentős) eltérésnek. 
A hatodikos szövegértési eredmény 19 ponttal jobb, mint a 2016. évi (1513), és 7 ponttal jobb, mint a 2015. évi (1525) átlagunk volt. Ezek az eltérések valóban nem jelentősek.

Szövegértés 8. osztály
Átlageredményünk 1616 pont, ami 45 ponttal több, mint az országos átlag (1571) és 72 ponttal több, mint a városi átlag (1544). A jelentés szerint mindkét eltérés szignifikánsnak számít. 
A nyolcadikos szövegértési eredmény 23 ponttal jobb, mint a 2016. évi (1593), és 46 ponttal jobb, mint a 2015. évi (1570) átlag. Az intézményi jelentésben egyiket sem tüntetik fel statisztikailag jelentős eltérésnek.