2017.12. 21. On-lion országos angol nyelvi verseny 3. forduló, döntő. Szervező: ELT Hungary Kft., MM Publications Kiadó
A0 korcsoport, 3-4. osztályosok
IV. megosztva:

  • Lőrincz László Lénárd, Varga Rebeka Lizett 3.e – felkészítő Bertalan Ágnes,
  • Gáspár Péter, Keresztes Csenge 3.e – felkészítő Kiss Zsanett,
  • Kiss Hajnal 4.e – felkészítő dr. Kissné Vadicsku Patrícia
  • Szakács Boglárka 4.e – felkészítő Nagy Gabriella

Közzétéve: 2017.01.10

Lezajlottak az országos tanulmányi versenyek első, iskolai írásbeli fordulói. A pedagógiai központok értékelése alapján a napokban kaptuk meg a megyei szintre tovább jutott tanulók névsorát. Történelemből Érsek Alexandra 7.c – felkészítője Rostáné Horváth Ida; a Simonyi Kárpát-medencei helyesírási versenyen Ruzsás Eszter 7.c – felkészítője Tóthné Bogdán Zita és Horváth Evelin Nóra 8.e – felkészítője Nagyné Egyházi Edina vehetnek részt iskolánkból a második fordulóban Veszprémben.

Közzétéve: 2018.01.08

2017. december 11-én tartották az On-lion országos angol nyelvi verseny döntőjét, melyet két korábbi forduló előzött meg. A döntőbe A0 kategóriában (3-4. évfolyam) a maximum, azaz 300 pontot elért versenyzők jutottak. Ezt a szintet az egész országban 81 diáknak sikerült teljesíteni az idei tanévben. Iskolánkból hat tanuló teljesítette kiemelkedően a döntő, országos fordulót. Itt,  3. fordulóban egy kb. 150 szóból álló szöveget kellett írniuk a diákoknak angolul az Ír-szigettel kapcsolatosan, melyre a versenyzők előzetesen felkészülhettek ugyan, de az esszét 45 perc alatt, tanári felügyelet mellett, önállóan fogalmazták meg, és vetették papírra. A szöveg témáját szabadon választhatták. Az értékelésnél a zsűri előtérbe helyezte a kreativitást és a nyelvhelyességet. 

Közzétéve: 2017.12.19.

December 18-án a Sportcsarnokban dr. Áldozó Tamás polgármester adta át a 2017-es jó tanuló, jó sportoló díjakat egy ünnepség keretében. Az országos 1-3. helyezést elért diákokat és felkészítő pedagógusaikat jutalmazták. Iskolánkból két - már középiskolás - tanuló  részesült a kitüntetésben. Kovács Anna Lili a Szép Magyar Beszéd országos szépkiejtési verseny dunántúli döntőjében Balatonbogláron bronz minősítést ért el. Magyartanára Nagyné Egyházi Edina.
Horváth Tifani a Kossuth Szövetség „ A szó az első, a tett a második” elnevezésű országos történelmi pályázatán szerzett arany oklevelet Budapesten. Felkészítő tanára Rostáné Horváth Ida. (A papa-ma.hu cikke és fotói az eseményről itt tekinthetők meg.)

Közzétéve: 2017.12.08.

2017. november 28-án rendeztük iskolánkban a Varga Tamás Matematikaverseny 1. fordulóját. A versenyre 3 tanulóval neveztünk, Horváth Ármin, Bereczky Noé és Szabó Marcell 8.e osztályos tanulók révén. A nevezési díjukat iskolánk egyik alapítványa (Alapítvány a Pápai Zalka Máté Általános Iskola Támogatásáért) fizette. 5 feladat volt (mértani, számelméleti, halmazelméleti szöveges feladatok), az elérhető maximális pontszám pedig 50. A dolgozatokat felkészítőjük, Bognárné Kalmár Ildikó tanárnő javította. Sajnos a 2. fordulóba jutáshoz szükséges 25 pontot nem sikerült elérniük, de derekasan helytálltak.

Németh József

informatika munkaközösségvezető

Közzétéve: 2017.12.07.

Országos vers- és prózaíró pályázat

A pályázatot a Kukkantó Baráti Kör Egyesület hirdette meg szeptemberben, melyen három 3. C osztályos tanuló vett részt. A gyerekek egy-egy verset írtak, melyek témája a kiírásnak megfelelően valóságban átélt, veszprémi, családi szabadidős élmény vagy ahhoz kapcsolódó képzeletbeli történés, érzés volt. Alkotásaikat külön illusztrációkkal egészítették ki. A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálta el. A legszínvonalasabb munkák megjelennek a Kukkantó című gyermekműsorban, valamint a 67. születésnapját ünneplő Móra Kiadó weboldalán is.